Our Lineage

Siddh Rakkha Ramji was a spiritually elevated master. He first took initiation from Siddh Tundi Laat Ji . Siddh Tundi Laat Ji belonged to the Nath Tradition. He had many followers from Muslim community as well. Once there was a commotion from his Muslim followers that he loves his Hindu followers more than them and in reply to this commotion Siddh Tundi Laat Ji said that the whole commotion was indeed nothing but an illusion and there is no such feeling in his heart , he loves all of them equally. Then the muslim followers asked Siddh Tundi Laat Ji if he would read Kalma and accept Islaam. Siddh Tundi Laat Ji, being above the petty veils of differences created in the name of religion, went to Sher-e-Shah Wali Ji for reading Kalma and accepted Islaam.
Sher-e-Shah Wali Ji was a spiritually elevated faqir , who belonged to the famous 7th Kaadri tradition. When Siddh Tundi Laat Ji accepted Islaam, he instructed Siddh Rakkha Ramji to procced on with Aghor Pir Baba Namonath Ji on the path of Nath tradition and spread it far into the masses. Siddh Rakkha Ramji abided to his master’s orders and went to Aghor Pir Baba Namonath Ji! Here we’re enlisting down the lineage from both – Baba Namonath Ji and Siddh Tundi Laat Ji . Siddh Rakkha Ramji took both of the Spiritual Masters as his own spiritual masters and was instructed under their guidance.
सिद्ध रक्खा रामजी एक पहुंचे हुए सिद्ध थे ! उन्होंने सर्व प्रथम सिद्ध टुंडी लाट जी से दीक्षा ली ! सिद्ध टुंडी लाट जी नाथ सम्प्रदाय से सम्बन्ध रखते थे ! उनके बहुत से शिष्य मुस्लिम भी थे ! एक बार उनके मुस्लिम शिष्यों ने कहा कि आप हमसे ज्यादा प्रेम अपने हिंदू शिष्यों से करते है तो सिद्ध टुंडी लाट जी ने कहा कि ऐसा नहीं है ! मैं हिंदू और मुस्लिम में कोई भेद-भाव नहीं समझता, यह सुनकर उनके मुस्लिम शिष्यों ने कहा कि यदि ऐसी बात है तो आप कलमा पढ़ ले और इस्लाम कबुल कर ले ! भेद-भाव से ऊपर सिद्ध टुंडी लाट जी ने शेर-ऐ-शाह वली जी के पास जाकर कलमा पढ़कर इस्लाम कबुल कर लिया !
शेर-ऐ-शाह वली एक पहुंचे हुए फकीर थे , उनका सम्बन्ध सातवे कादरी खानदान से था ! जब सिद्ध टुंडी लाट जी ने इस्लाम कबुल किया तो उन्होंने सिद्ध रक्खा रामजी से कहा कि मैंने इस्लाम कबुल कर लिया , अब आप अघोर पीर बाबा नमोनाथ जी के पास जाएँ और नाथ सम्प्रदाय की इस महान परम्परा को आगे बढाएं ! सिद्ध रक्खा रामजी गुरु आज्ञा का पालन करते हुए अघोर पीर बाबा नमोनाथ जी के पास गए ! यहाँ हम बाबा नमोनाथ जी और सिद्ध टुंडी लाट जी की गुरु प्रणाली लिख रहे है ! सिद्ध रक्खा रामजी दोनों को ही अपना गुरु मानते थे !
Islamic Shijjra
इस्लामिक शिजरा
Prophet Mohammad
पैग़म्बर मुहम्मद
Shah Hazrat Ali
शाह हज़रत अली
Sheikh Khwaja Hassan Basri
शेख़ ख्वाजा हसन बसरी
Sheikh Habib Ajmi
शेख़ हबीब अजमी
Sheikh Dauda Taai
शेख़ दाउदा ताई
Sheikh Maroof Karkhi
शेख़ मारूफ करखी
Sheikh Sari Shikhti
शेख़ सरी शिख्ती 
Sheikh Junaid-al-Baghdadi
शेख़ जुनैद-अल-बग़दादी
Sheikh Abu Bakar Shibli
शेख़ अबु बकर शिबली
Sheikh Abdul Azeez -al-Jamni
शेख़ अब्दुल अज़ीज़ -अल-जमनी
Sheikh Abu-al-Wahid-al-Tamimi
शेख़ अबु-अल-वाहिद-अल-तमीमी
Sheikh Abdul-al-Faraatusi
शेख़ अब्दुल-अल-फरातुसी
Sheikh Abu-al-Hassan-Hakaari
शेख़ अबु-अल-हसन-हकारी
Sheikh Abu-Sayeed-Marmak Dumi
शेख़ अबु-सईद-मरमक दुमी
Sheikh Abdul Qadir Jillani (Gaus Pak)
शेख़ अब्दुल क़ादिर जिल्लानी ( गौस पाक )
Sheikh Sayeed-Abdul-Wahaab
शेख़ सईद-अब्दुल-वहाब
Sheikh Abu Naasar
शेख़ अबु नासर
Sheikh Sayeed-Sufi
शेख़ सईद-सूफ़ी 
Shah Msaahud
शाह मसाहूद
Shah Karam Ali
शाह करम अली
Shah Shammadeen
शाह शम्मादीन
Hazrat Mohammad Gaus Wale-e-Peer
हज़रत मुहम्मद गौस वाल-ऐ-पीर
Nath Lineage
नाथ  परम्परा 
Sayeed Mubarak
सईद मुबारक
Aadinath ( Lord Shiva )
आदिनाथ ( भगवान शिव )
Sayeed Maroof
सईद मारूफ़ 
Mahayogi Dada Guru Matsyendranath Ji
महायोगी दादा गुरु मत्स्येंद्रनाथ जी 
Shah Suleiman Noori
शाह सुलेमान नूरी
Shiv Gorakshnath Ji
गुरु गोरक्षनाथ जी 
Haadi Nau Sau Ganj Bakhsh
हादी नौ सौ गंज बख्श 
Aayi Mata Vimla Devi Ji
आई माता विमला देवी जी 
Peer Mohammad Sachiyaar
पीर मुहम्मद सचीयार
Nirmayinath Ji
निरमाई नाथ जी
Shah Wakhte Jmaal
शाह वख़्ते जमाल
Shri Shri Shri 1008 Baba Mastnath Ji
श्री श्री श्री १००८ बाबा मस्तनाथ जी महाराज
Ghulaam Mustafa
ग़ुलाम मुस्तफ़ा 
Shri Shri Shri 1008 Baba Ranpatmaannath Dhatao  Ji
श्री श्री श्री १००८ बाबा रणपतमाननाथ धाताओं जी
Ramzaan Shah
रमज़ान शाह
Shri Shri Shri 1008 Baba Budhnath Ji
श्री श्री श्री १००८ बाबा बुद्धनाथ जी
Saudagar Shah
सौदागर शाह
Shri Shri Shri 1008 Baba Yaadramnath Ji
श्री श्री श्री १००८ बाबा यादरामनाथ जी
Jumme Shah
जुम्मे शाह
Shri Shri Shri 1008 Baba Babbarnath Ji
श्री श्री श्री १००८ बाबा बब्बरनाथ जी
Relhe Shah
रेलहे  शाह
Aghor Pir Mahtanath Ji
अघोर पीर महतानाथ जी
Sohne Shah
सोहने शाह
Aghor Pir Shaadinath Ji
अघोर पीर शादीनाथ जी
Sher-e-Shah Wali
शेर-ऐ-शाह वली
Aghor Pir Namonath Ji
अघोर पीर नमोनाथ जी 
Tundi Laat Maskin Shah (Siddh Tundi Laat Ji)
टुंडी लाट मसकीन शाह (सिद्ध टुंडी लाट जी)
Siddh RakkhaRamnath Ji
सिद्ध रक्खारामनाथ जी

Copyright © Aayi Panthi Nath All Right Reserved
Designed by Arlina Design | Distributed By Gooyaabi Templates Powered by Blogger